Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatoni horgászat képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Balatoni horgászat - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Balatoni horgászat
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bakony  Balaton Horgász Szövetséget

Bakony Balaton Horgász Szövetséget

A Bakony - Balaton Horgász Szövetség az 1993 májusában megalakult Horgász Egyesületek Veszprém Megyei Szövetsége (HEVMESZ) jogutódja. A Szövetség saját vízterülettel még nem rendelkezik, tagságunk zömében az egyesületi - esetenként országos hírű - saját vizeken illetve a Balatonon horgászik. Szövetségünk tehát a Bakony - Balaton érdekeltségű horgászok, egyesületek szervezett közössége.

Balatoni akadók térképe

Balatoni akadók térképe

Régóta foglalkoztatnak a balatoni akadók lelőhelyei. Magam is horgásztam a sóstói, világosi, aligai akadókon, ahová tíz évesen a keresztapám vitt el. Az ott fogott tarka süllők gyermekkorom legszebb emlékei. Amikor elkezdtem gyűjteni az anyagot, hogy megerősítsem a magam ismereteit, az első utam Tihanyba, Sörös Lajoshoz, a ma már nyugdíjas halászmesterhez vezetett. Segítségével nagyjából összeállt a tihanyi halászterülethez tartozó vizek akadóinak sora. Siófokon Pápai András - szintén nyugdíjas halászmester volt igen készséges segítőm. Ővele az aligai, világosi, sóstói, zamárdi környéki akadókat vettük sorra. Szemesen egy fiatal halászmester, Sörös Lajos tanítványa, Varró István adta át tapasztalatait. Volt a halászhajóján egy könyv, amely a Balaton halászóhelyeiről íródott. Sajnos, már nincs meg, de a szerzője itt él Szemesen - közölte. Így találtam meg Reöthy Ferenc tanár urat, a kiváló balatoni szakírót. Az aranyásók érezhettek úgy, ha kincsre bukkantak, mint én, amikor megajándékozott A Balaton halászóhelyei című munkájával. Kaposváron adták ki 1975-ben (Somogyi Almanach 23. szám). Ez a nagyszerű könyv többéves kutatómunka eredménye. Teljes képet ad a Balaton egykori halászóhelyeiről.

Balatoni Haászati ZRT.

Balatoni Haászati ZRT.

A Balatoni Halászati ZRt. hazánk egyik legrégibb agrárgazdasági vállalata. Termelő kapacitásánál és sokoldalúságánál fogva a halászati ágazat meghatározó tényezője. Tevékenységi köre átfogja a halgazdálkodás teljes vertikumát. Üzemi és termelési szerkezete lehetővé teszi az ország természetes vízterületének 50%-át kitevő Balaton ökológiai szempontok szerinti kezelését és halállományának hasznosítását. A tógazdasági üzemek termelése biztosítja a Balaton halállomány utánpótlásának tenyészanyag szükségletét, és a balatoni fogásokat kiegészítve hozzájárul az állandó, illetve a szezonális fogyasztói igények jobb kielégítéséhez. A Balatoni Halászati ZRt. az ország egyik legnagyobb kiépített tógazdasági területével rendelkezik, hasznosítja a Balaton és a marcali vízvédelmi tározó és korlátozottan a Kis-Balaton halászati jogát, élelmiszeripari halfeldolgozást végez, termékeinek jelentős hányadát különféle üzletlánc hálózaton keresztül forgalmazza, valamint horgászati és horgásztatási tevékenységet folytat.

Balatoni horgászrend 2014 változások

Balatoni horgászrend 2014 változások

Az Országyűlés 2013. december 17-i döntésével módosított, halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, valamint a kihirdetés előtt álló a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló, 2014. január 1-jén hatályba lépő VM rendelet alapján a horgászoknak a következő legfontosabb változásokra kell felkészülniük.

Kocika Blog

Kocika Blog

Balatoni, csónakos, nádi horgász szemszögéből ítélve, nehezen indult az év! Gyemekkorom óta nem tolakszik emlékeimbe ehhez hasonló sokcsapadékos, kitartóan hideg évkezdet, ami nem a rekordjaival, hanem hosszantartó álhatatosságával vonta magára a figyelmet, megkeserítve ezzel a szokásosan, kora áprilisi kezdők szándékait, a mégis vízreszállók életét. Csónakom a télen teljes rekonstrukción esett át T. Laci keszthelyi csónaképítő barátom jóvoltából, ami tartalmazta a fenéken a fő vezérsík markánsabbá tétele mellett még két, további oldalsík kialakítását -az egyenesfutás javítása érdekében- és ezzel párhuzamosan a motortartó hátfal megerősítését és évtizedes tapasztalat praktikussági igényeinek figyelembe vétele mellett, a teljes deszkázat kicserélését, lefestését.

Tuti menü