Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Finomszerelékes horgászat képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Finomszerelékes horgászat - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Finomszerelékes horgászat
Keresés
Találatok száma - 6 db
Feederpeca

Feederpeca

Egyre nagyobb teret hódít a horgászmódszerek között a feederbotos horgászat. Amióta elfogadták a versenyhorgászatban a feeder és a pickerbotos horgászatot egyre többen használják, kisebb nagyobb sikerekkel. Ebben szeretnék segíteni, hogy minél eredményesebb legyen ez a csodálatos módszer, amiben rengeteg lehetőség rejlik. Tekintsük át melyek ezek. A feeder horgászat az őshazából, Angliából érkezett el hozzánk. Lényege a bot akciójában és a spiccben rejlik, ami a kapásjelzést szolgálja. Első, amit meg szeretnék említeni a light feederek. Ezeknek a hosszuk 330 vagy 345cm. Nagyon lágy botok, ami a dobósúlyukból is tükröződik, amely nem lehet több mint 20g. Zsinór használatánál 14 vagy a végső estében 16-os ajánlott. Orsó 30-as méretű fontos, hogy a fékje tökéletesen működjön, a vékony főzsinór és a még vékonyabb előke zsinór miatt. Akciójuk parabola akció . Nagyon hatásos fegyver lehet kora tavaszi pontyhorgászatban, ahol az óvatosan táplálékot kereső pontyot hatásosabban horogra tudjuk csalni. Médium feederek: Hosszuk 360tól 390cm- ig terjednek. Már komolyabb pálcák az előbb leírt médium feedereknél. Dobósúlyuk 30 grammtól 60grammig terjed. Kicsit keményebb botok a light feedereknél, jól használhatók tavi pontyozáshoz, keszegezéshez és lassabb folyású folyókhoz.

Finomszerelékes horgászat

Finomszerelékes horgászat

A finomszerelékes horgászaton belül az úszós módszerek kísérleti műhelye és motorja a versenyhorgász sport. Újításai, vívmányai tetten érhetőek a hobbi horgászatban is. A korszerű könnyű-úszós gyűrűzetlen és gyűrűzött horgászbotos technikák a mai viszonyok között kikerülhetetlenek a sportszerű úszós békéshalazásban.

Finomszerelékes Horgászbot Akciók

Finomszerelékes Horgászbot Akciók

Sziasztok, Gyertek és nézzétek meg a nálunk árult remek akciós horgász szeteket. A pontytól a harcsáig minden halfajra találtok nálunk kínálatot. Bojlis és remek fenekező, pergető szetteket találtok a kínálatban. És ha csak kiegészítők kellenek akkor is a rendelkezésetekre állunk. Gyertek és nézzétek meg a kínálatot és nem fogtok csalódni. Ha nem milliókat szeretnétek a felszerelésre költeni. És ezt ingyen szeretnéd ha házhoz menne. Akkor mi nektek árulunk.

Matchpeca

Matchpeca

Ezen oldalon belül szeretnék egy rövid útmutatót adni a kezdő horgászok részére,azon belül is a finomszerelékes horgászatra fektetném a hangsúlyt. Napjainkban kikapcsolódásként egyre többen keresik fel a vízpartokat és töltik ott szabadidejük nagy részét. Vegyetek részt a honlap szerkesztésében, hogy még eredményesebben horgásszunk!Írjátok meg javaslataitokat, horgászélményeiteket és én azokat közlöm a honlapon a hírek rovatban! Ha küldtök a halakról képeket is, még egy rekordlistát is összehozok nektek, ehhez csupán az együtműködéseteket kérem.

Mindeamifeeder

Mindeamifeeder

Oldalunk célja, hogy minél közelebb hozzuk egymáshoz a finomszerelékes horgászat ezen ágának művelőit ezért útjára indítunk egy új kezdeményezést melyben arra bíztatunk minden természetet, halat, horgászatot kedvelő olvasónkat, hogy ha van kedvük és hajlandóságuk az írásra, akkor osszák meg velünk élményeiket. Várunk minden olyan írást, élménybeszámolót, fogás történetet, amely a feederes technika alkalmazásával kapcsolatos, és, hogy kicsit motíváljuk a látogatókat a hónap legjobb írását értékes etetőanyag csomaggal díjazzuk a Capr-Zoom felajánlásá-val. Természetesen az írásokat folyamatosan közzé tesszük a honlapunkon. Bővebb információ az Írjon és nyerjen rovatban.

Rakós botos horgászat alapjai

Rakós botos horgászat alapjai

Hát elkezdődött... Mármint az ismerkedésem a rakós botos horgászattal. Hosszúra nyúlt, majd' 13 méteresre. Tavaly nyáron még mindenkinek azt mondtam, drága nekem, nem is használnám ki, nagyon sok kütyü kell hozzá, macerás, a család kidob vele együtt otthonról, erre tessék... Tavasz van, csicseregnek a madarak, gyönyörű napsütéses idő van, én meg egy közel 13m hosszú pálcával riogatom a kisnyugdíjasokat az RSD partján. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy nem örököltem, vagy bankot robbantottam, egész egyszerűen gondoltam egy merészet, és elindultam egy versenyen tavaly Szeptemberben, ahol a reggeli találkozó első 5 percében sikerült levennem, hogy itten bizony nem teremnek nekem babérok, tekintve az illusztris társaságot, akik összeverődtek megmérkőzés céljából. Valami komoly csillag együttállás lehetett akkortájt, de sikerült (majd hogy nem fölényesen) megnyernem ezt a versenyt, és ezzel tulajdonjogot szerezni egy rakós botra! Hihetetlen volt számomra, bele sem gondoltam akkor, hogy éppen ellentétes dolgokra készülök a korábbi kinyilatkoztatásaimmal szemben, miszerint nekem nem lesz rakós botom, ládám, miegymásom, márpedig sose nem! Némi konzultáció után (köszi, Kredenc, és még sokan mások!!!), megszületett a terv!

Tuti menü