Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Folyóvizi horgászat képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Folyóvizi horgászat - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Folyóvizi horgászat
Keresés
Találatok száma - 6 db
Folyóvizi horgászatról

Folyóvizi horgászatról

Nem sokkal azután, hogy beköszöntött a hidegebb időjárás aktuálissá vált egy jó kis csukázás. Szilárd rendszeresen jár a Mosoni Dunára és amikor látta hogy mozgolódnak a halak azonnal hívott, hogy menjünk horgászni. Sokat nem kellett noszogatnia, már vártam, hogy fogjunk néhány rablót a Mosoni Dunán! Jó szórakozást a horgász videóhoz!

Folyóvízi leckék

Folyóvízi leckék

A rakós- és bolognai botos módszer a két legkedveltebb, úszós folyóvízi technika. Hatékonyságukhoz nem fér kétség, de mikor és hogyan kell alkalmazni őket, illetve mire érdemes odafigyelni a szerelékek és csalik összeállításakor? Annak érdekében, hogy a kérdésekre megkapjuk a választ, legjobb, ha kilátogatunk a vízpartra. Králik Károllyal és Ambrus Tiborral a zebegényi Duna partot vettük célba, hogy bemutassuk a horgaszklub.eu olvasóinak a folyóvízi horgászat apróbb fortélyait.

Folyóvízi pontyhorgászat a Tiszán

Folyóvízi pontyhorgászat a Tiszán

Az előző részekben megismertük a Tiszát, mint alapvető életteret, körbejártuk az eredménnyel kecsegtető folyóvízi horgászhelyeket és megismerkedtünk a legfontosabb eszközökkel, kiegészítőkkel, amelyekkel sikeresen vehetjük fel a versenyt a Tiszai pontyokkal. Hosszú évek óta kísérletezek a különféle végszerelékekkel és keresem azokat az etetési megoldásokat, amelyekkel a sokszor rohanó folyón is eredményes lehetek. Elöljáróban annyit, hogy a kezdeti bonyolult elképzelések és rendszerek után ma már a letisztult, egyszerű szerelési valamit etetési módokat szorgalmazom és javaslom nektek is, ha pontyokat szeretnétek fogni a sajnos egyre szűkmarkúbb élőn.

Horgászat a Duna Deltában

Horgászat a Duna Deltában

Milyen halakat foghatunk Romániában, és milyen vizeken horgászhatunk Itt a Duna deltában horgászatunkat maximum a hattyúk, gémek, és egyéb védett madarak zavarhatják meg. Egy két napos etetéssel, egész napos szórakozást nyújtanak a 3-6 kg-os deltai vadpontyok. Ha valaki türelmesebb és beéri kevesebb kapással, etetés nélkül egy jól megválasztott, langós helyen összeakadhat élete pontyával, akár 20-30 kg-ossal is. A delta harcsái a pó folyó fénykorát idézik, mind halbőségben, mint a halak méreteiben. Aki kitartó és éjjel alvás helyett a horgászatot választja, jó eséllyel horogvégre csalhat egy egy nagyobb 50-60 kg-os példányt is. A legendás csukaállomány is megérdemel pár szót, hiszen aki rászán egy fél napot valamelyik gyönyörű tavon a pergetésre, hatalmas élményben lehet része. Rövid idő alatt akár 20-30 db csukát is foghatunk, a megfelelő műcsalival dobálva. Természetesen ezeknek a halaknak túlnyomó része visszakerül a vízbe, hogy másoknak is örömet okozhasson még megfogásuk. A szép süllők és az akár napi több száz darab kifogható balin, ellenállhatatlan csábítás a pergetőhorgászoknak.

Horgászat a Po Deltában

Horgászat a Po Deltában

Elérhető árakkal , teljeskörű , magyar nyelvű ügyintézéssel egész évben várjuk a horgászni és pihenni vágyókat a mára már legendássá vált Pó folyó partján, Velencétől 60 km-re, délre ,Taglio di Po-ban. Oldalunkkal és szolgáltásunkkal próbálunk felvilágosítást adni, a helyszínen szállás lehetőséggel,motorcsónak-használattal,ho rgászengedély-ügyintézéssel , ingyenes helyismertetéssel várjuk a hozzánk érkező horgászokat,így a magyar sporthorgászok megismerhetik a Pó folyó halfaunáját,egyebek mellett csodálatos harcsáit, süllőit, és gazdag pontyállományát.

Horgászat a Po folyón

Horgászat a Po folyón

Milyen halakat foghatunk Olaszországban, és milyen vizeken horgászhatunk? A gigantikus harcsák horgászata a Pó deltájában a horgászat különleges ágának minősül. A hatalmas szerelékek, valami az a tudat, hogy bármelyik pillanatban magunknál is súlyosabb halat foghatunk ki, az egész harcsázást kivételesen izgalmassá teszi. A horgászhely Közép-Olaszországban található, 80 km-re Velencétől. A folyó itt nagyon széles - mondhatni méltóságos -, lassú áramú, tizenvalahány kilométerenként a régi szabályozás nyomaira bukkanhatunk. Hosszának nagy részén mégis természetes és vad folyó benyomását kelti. A Pó elég mély folyónak számít: több száz méteres egyenletes, átlagosan 4 m mélységű szakaszok időnként akár 20 m mélységet is elérő esések váltják fel. A serravalle-i horgászközponton túl, ágazik le a Pó folyó főáramától az 50-70 m széles, tengerbe ömlő Po di Goro (kis Pó). Éppen a Po di Goróban volt szerencséje Rogowiecki Maciek (Eventur Fishing) kollégánknak 2004 augusztusában egy 237 cm hosszú és 100 kg súlyt is meghaladó harcsát fogni! (lásd a fenti képen) A vízben még ennél és nagyobb szörnyek úszkálnak. A kifogott harcsák súlya 20-40 kg között változik, de rendszeresen fordulnak elő jóval nagyobb példányok. A csali, mely a Póhoz látogató harcsahorgászok között a legnépszerűbb, egy 200 grammos úszó alá felfüggesztett, élő, 30 cm-es angolna.

Tuti menü