Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horgász egyesületek képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Horgász egyesületek - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Horgász egyesületek
Keresés
Találatok száma - 15 db
Arrabona Horgászegyesület

Arrabona Horgászegyesület

Egyelületünk 1962-ben alakult, akkor még az Észak-dunántúli Vizügyi Igazgatóság Horgászegyesülete néven, 10 évvel ezelőtt vette fel az Arrabona Horgászegyesület nevet. Jelenleg az egyesületnek 78 fő felnőtt, 2 fő ifi és 17 fő gyermek tagja van, a tóra 63 terület engedély került kiadásra, a létszám folyamatosan bővül. Tagjaink nagy részt kis- és nagybácsai lakosok. Az egyesület kezelésébe 1991-ben került az un. kisbácsai 3-as számú anyaggödör, melynek kialakitásakor figyelembe vették a horgászati célokat. A tó állami tulajdon, kezelője a Vizügyi Igazgatóság, melyen a halászati jogokat kirázólagosan az Arrabona He. gyakorolja. A vizterület 5,5 ha. mélysége változó, találhatóak sekélyebb területek illetve 6 méteres vizmélység is előfordul. A tó természetes, csendes környezetben fekszik, faunája a vadvizekéhez hasonló, élővilága, halállománya rendkívül gazdag. Ez annak is köszönhető, hogy a Mosoni-Duna sok évvel ezelőtt két alkalommal elárasztotta, így visszamaradt benne annak halállománya is, 1991 ótapedig folyamatosan telepitve van. A tó kijelölt, közel 1/6 nagyságú, növényzettel sűrűn benőtt sekély része kiméleti terület a természetes szaporulat érdekében. Az egyesületnél tanyarendszer nincs, horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A tóban nagy számban vannak rekordlistás halak is, ezt bizonyitják a fogások, 15-20 kg-os amurok, pontyok, minden évben fogásra kerül

Ceredvölgye Horgászegyesület

Ceredvölgye Horgászegyesület

Szeretettel köszöntjük a Ceredvölgye Horgászegyesület honlapján. Ezen a felületen szeretnénk Önnek bemutatni az egyesületünket, a kezelésünkben lévő tavakat, valamint Cered község egyéb turisztikai lehetőségeit is. Az információk folyamatos frissítésével kívánunk segíteni egyesületünk tagjainak, illetve a horgászat és a horgászvizeink iránt érdeklődő horgásztársainknak. Szervezetünk tagjaival jó gazdaként megbecsüljük, óvjuk vizeinket, ápoljuk környezetüket és megfontoltan halasítunk. Ám ami a legfontosabb számunkra, szervezetünk tagjaiból csapatot építünk, közösséget formálunk. Számunkra a helyi horgász érdeke élvez prioritást, minden egyéb másodlagos kérdés. Legyen a vendégünk, hogy a csendes kis tavak partján nyugalomra leljen, gyönyörű fogásokkal gyarapítsa emlékeit, valamint hogy megismerhesse a palócok vendégszeretetét!

Dorogi Bányász Horgász Egyesület

Dorogi Bányász Horgász Egyesület

Az egyesület célja és feladatai 1) A tagok törvényes horgászatot biztosító okmányokkal való ellátása, a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése, 2) A horgász szakismeret terjesztése, általánossá tétele, oktatása, 3) A tagság érdekképviselete, érdekvédelme; 4) Az egyesület törvényes működésének elősegítése; 5) A tagokat a természet szeretetére és védelmére ösztönözni; 6) Az egyesület a meghatározott célkitűzések megvalósítása érdekében: a.) Ellátja a tagság érdekképviseletét és érdekvédelmét, folyamatosan javítja az egyesület működési feltételeit; b.) Szolgáltatásokat nyújt a tagság számára, horgászati, haltenyésztési, szervezeti, gazdasági, pénzügyi és jogi kérdésekben; c.) Tevőlegesen részt vesz a környezet, a természet megóvásában, a keletkezett károk helyreállításában, a vízpartok védelmében, az Európai Uniónak a természetes vizekkel, illetve a horgászattal kapcsolatos elveinek alakításában és végrehajtásában; d.) Elősegíti a tagság számára a horgászüdülést és a horgász idegenforgalmat, e.) Képviseli az egyesületet az állami szerveknél, szakhatóságoknál, f.) Kezdeményezően segíti az egyesületek egymás közötti és kívülállókkal való sokoldalú együttműködését; g.) Kölcsönösségi alapon kapcsolatot tart fenn más horgász érdekeltségű szervezetekkel.

Dunaferr Horgászegyesület

Dunaferr Horgászegyesület

A Dunaferr Horgászegyesület saját vízterülete a dunaújvárosi Öböl-Szabad strand, amelyhez hangulatos horgásztanya is tartozik csónakkikötővel együtt. Az egyesület 1951-ben alakult és jelenleg nagyságrendileg 1500 tagja van, így a környék egyik legnagyobb egyesülete Az egyesület éves haltelepítési terve szerint évente 3-4 alkalommal pontyot, csuka és süllő ivadékokat telepít a vízbe. A vízterületen a saját tagok mellett más egyesületi tagok is horgászhatnak. A területre ifjúsági és gyermekjegyek is vásárolhatók.

ÉMHE

ÉMHE

Az Északmagyarországi Horgász Egyesület, közismert, rövidített nevén ÉMHE, tulajdonképpen 1955 év március 9. napján alakult. Annak eredményeként, hogy az 1938 év január hó 29. napján megalakult, Borsod- Miskolci Sporthorgász Egyesület, akinek megalakulását a Belügyminiszter 1940 évi december hó 19. napjával 139.839/1940/VII-a szám alatt hagyta jóvá, összeolvadt a miskolci székhelyű DVTK Sporthorgász Szakosztályával és a 28/1 Állami Építőipari Vállalat Sporthorgász Egyesülettel. E fenti napon megtartott együttes közgyűlésen azt követően, amikor a nevezetes Bunkó-ban megtartott együttes közgyűlésen, a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében kiküldött dr. Szalay Mihály főosztályvezető, a Magyar országos Horgász Szövetség vezetése, Kolosszeus József és Berényi János leghatározottabb tiltakozása és ellenzése ellenére, a közgyülésen látotak és tapasztaltak eredményeként jóváhagyta az egyesületek egybeolvadását. Gyakorlatilag tehát névváltoztatással, tulajdonképpen az egyesület jogilag 1938 évi január hó 29. napjától működik.

Jászszentlászlói Sporthorgász Egyesület

Jászszentlászlói Sporthorgász Egyesület

Az Egyesület Jászszentlászlói Mg.Tsz. Horgászegyesülete néven alakult 1979 évben. A Bács-Kiskun Megyei Tanács VB Kiskunhalasi Járási Hivatala 1980. február 14-én kelt 1335/1980. számu határozatával elrendelte a Jászszentlászlói Mg.Tsz Horgászegyesülete nyilvántartásba vételét, miután jóváhagyta az egyesület közgyűlése által megállapított alapszabály-t.

Magyar Pontyhorgászok Egyesülete

Magyar Pontyhorgászok Egyesülete

II.1.A magyar pontyhorgászok egységbe szervezése, a fogd meg és engedd vissza szemlélet népszerűsítése, a pontyhorgász viselkedéskultúra népszerűsítése; II.2.A magyar horgászok nemzetközi versenyeken való részvételének segítése, utánpótlások nevelése, fiatalok támogatása, horgász idegenfogalom támogatása; II.3.Élőhelyek védelme, természetvédelem, törzsállomány, kapitális halak kiemelt védelme; II.4.Lehetőséget biztosítani tagok és nem tagok részére találkozók, összejövetelek kapcsán tapasztalatcserére; II.5.Halászat szigorúbb szabályozása, a halászattal kapcsolatos bűncselekmények szigorúbb szankcionálásához kapcsolódó, lobbi tevékenység; II.6.A horgászoknak a jogszabályok betartására, a horgászat szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és a környezet védelmére nevelése. Az egyesület a fenti célok megvalósítása érdekében az alábbi főbb tevékenységeket folytatja: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás a hazai és a nemzetközi szervezetekkel; táborok, találkozók, horgászversenyek szervezése; természetvédelmi akciók szervezése, lebonyolítása; szakmai, idegenforgalmi adatbázis készítése, üzemeltetése; halászattal és horgászattal kapcsolatos jogszabályok véleményezésében való közreműködés.

MÁVAG Horgászegyesület

MÁVAG Horgászegyesület

Egyesületünk a ráckevei Duna-ág partján, Dömsöd községben található. 1947-es alapítás óta rengeteg horgásznak nyújtott pihenési és kikapcsolódási lehetőséget. A horgásztanyáról néhány perces sétával megközelíthető a ráckevei Duna-ág mellett a dömsödi övcsatorna, XXX-as csatorna, Somlyó-csatorna és több kisebb tó. Az ide látogató horgászok, természetjárók kedvelt kis gyöngyszeme. Reméljük, hogy e honlap felkeltette érdeklődését, és személyesen is vendégül láthatjuk Önt és kedves családját, barátait.

MOHOSZ

MOHOSZ

A XIX. század 70-es éveiben - a történelmi Magyarország területén - már jó néhány halászati egyesület, egylet, társulat működött az ország egyes vidékein. Az elsők Észak-Magyarországon, a mai Szlovákia területén pisztrángos patakok és tavak erdős-helyes tájain. Másutt is elsősorban a hegyvidéken alakultak ilyen társaságok és bár nevükben a halászat kifejezést használták, egyes megmaradt alapszabályokból kiderült, hogy horgászati céllal jöttek létre. Az is kitűnik, hogy a társaságokat már foglalkoztatta a halszaporítás és ivadékolás, valamint a kíméleti területek kijelölése.

Hirdetés
Mosónmagyaróvári Horgász Egyesület

Mosónmagyaróvári Horgász Egyesület

Egyesületünk 2007-ben ünnepelte megalakulásának 75. évfordulóját. E jeles évforduló alkalmából vezetőségünk úgy döntött, hogy elindítja ezt a lapot. Lapozz bele oldalainkba, ahol információkat kaphatsz közösségünk életéről, horgászkezelésünkbe tartozó vizeinkről, horgászati lehetőségeinkről valamint, árainkról. Nézd végig galériánkat, amelyben tagjaink által készített képeken keresztül bepillanthatsz ahorgászat rejtelmes világába! Ha izgalmas horgászataidról, gyönyörű horgászhelyekről, vagy szép fogásaidról fotók is készültek kérjük egy rövid leírást mellékelve oszd meg az idelátogatókkal. Versenyhíreinkben tájékozódhatsz aktuális versenyekről, eredményekről, versenycsapatunkról. Egyesületünk több éve jó kapcsolatot ápol a Mosonmagyaróvári Sporthorgász Alapítvánnyal, mely szervezetnek többek között elsődleges célja a horgász utánpótlás megteremtése környékünkön.Ezért e fórumon szeretnénk bemutatni az alapítvány tevékenységét, hírt adni versenyeiről,rendezvényeiről. Szeretnénk kedvében járni azoknak a horgásztársainknak is akik a horgászbot mellett a fakanalat is szívesen veszik kézbe. Jó néhány halétel receptjét gyűjtöttük itt egy csokorba, s bízunk benne ez a csokor folyamatosan bővülni fog, ezért kérjük írjátok meg kedvenc halételetek receptjét nekünk! Fórumunkban lehetőség nyílik érdekes témák megvitatása, különböző kérdések feltevésére és megválaszolására.

MVG Horgász Egyesület

MVG Horgász Egyesület

Vízterületünk a Holt-Marcal egy szakasza/Marcal folyó betápláló zsiliptől az összekötő töltés zsilipig/,mintegy 25 hektáros területen,7 km hosszúságban, Gyirmót község külterületén. Megközelíthetőség: Győrből Pápa irányába haladva a 83-as főútvonalon (a Budapest-Bécs autópálya Győrt elkerülő körgyűrűjéről a pápai kijáratnál -Metro áruháznál- térünk le) elhagyva Győr területét, Győr-Ménfőcsanaknál Győr-Gyirmót felé kanyarodunk. Gyirmóton áthaladva az első jobbra nyíló útra kanyarodunk, (ipari telepnél,lovardánál) haladunk a zsilipig( kb. 500 m), attól balra esik az egyesület vízterülete, védett természetvédelmi környezetben. A zsilipen át továbbhaladva, a töltésről balra lekanyarodva az egyesület tanyaházához érkezünk.

Nagybudapesti Horgász Egyesület

Nagybudapesti Horgász Egyesület

Az egyesület megalakulása egy derék fodrászmesternek, Metzler Bélának köszönhető. Az alapító közvetlenül a második világháborút követően felismerte, hogy a budapesti horgászok érdekeit legjobban egy nagy, budapesti egyesület tudja érvényesíteni. Az alapító közgyűlésre 1947 decemberében került sor, melynek során megválasztották a tisztségviselőket, a szervezőt pedig az egyesület elnökének. Ez a szerény, de munkája révén mindenkihez kedves ember, mindenkor felismerte korának éppen aktuális igényeit. Fontosnak tartotta az ifjúság nevelését, látványos versenyeket szervezett az akkor még szinte forgalom mentes dunai rakparton, de gondja volt a felnőtt horgászok oktatására is. Az egyesület vezetői ma is a kor elvárásainak, és a horgászok igényeinek megfelelően végzik munkájukat. A megnövekedett feladatok miatt a versenyek szervezése, vagy az ifjúsági horgászok táboroztatása ma már az illetékes szakbizottságok feladata. Fontos a fegyelmi bizottság tevékenysége is. A vezetésének egyik fontos törekvése volt, hogy a saját vízzel nem rendelkező egyesületi tagság horgászati lehetőségeit bővítse. A horgászok igényének megfelelően előbb Délegyházán, majd Agárdon, később Balatonlellén vásárolt tanyát. A délegyházi tanyától a horgászvíz elhínarasodása miatt, az agárdi tanyától pedig a kihasználtság hiánya miatt kellett megválni.

Óbudai Kalász Horgász Egyesület

Óbudai Kalász Horgász Egyesület

Egyesületünk 1978-ban alakult. Tagságát az Óbuda T.Sz Sportkör tagjai, továbbá zömmel a T.Sz. dolgozói adták, és így alakult meg az Óbuda Tsz. Horgászegyesület - későbbi nevén az Óbuda Mgtsz. Horgászegyesületet. Az egyesület célja a T.Sz. dolgozóinak a szabadidős és sport tevékenységének segítése volt. Sajnos azóta már nagyon sok alapító tagunk az örök horgászmezőkről figyeli a mai utódok tevékenységét.

Palotás és vidéke Horgász Egyesület

Palotás és vidéke Horgász Egyesület

A Palotási-tó jelenleg Nógrád megye legnépszerűbb horgásztava, Palotás és Kisbágyom községek között terül el. A tó vagy víztározó az 1967-68-as években jött létre, amikor a Buják-patak vizét egy völgyzárógáttal elrekesztették öntözési célból. Így a halak számára ideális nagyságú 62 hektár kiterjedésű, 250 m átlag szélességű, 4,5 m átlag mélységű, 2 km hosszúságú tó alakult ki. A Palotási-tó Budapesttől mindössze 55 km-re található és az M3-as autópályán megközelíthető, aminek köszönhetőn nagyon népszerű.

Szegedi Herman Otto horgász Egyesület

Szegedi Herman Otto horgász Egyesület

Az egyesület irattárában fellelhető dokumentum egy jegyzőkönyv 1936-ból, mely a Sporthalászok Egyesületének tulajdona. Ennek megalakulása 1935. június 11. napjára datálható. Az első ügyvezető elnök Moldovay Kálmán ny. csendőr alezredes. A december 8.-án megtartott közgyűlésen Moldovay rámutat, hogy a horgászat testet edző, és léleknemesítő hatására, amelyet a társadalom minden rétege, tudósok, államférfiak, írók, művészek, katonatisztek, tisztviselők, iparosok és munkások egyaránt kultiválnak. A munkában kifáradt test új energiát, a szellem pedig frissességet, rugalmasságot kap a víz menti, tiszta levegőn. E nemes sport iránt mutatkozó érdeklődés hívta létre a szegedi Sporthorgászok Egyesületét'? (Részlet: Egykori jegyzőkönyvből). Az egyesület elnökévé Dr. Ditróy Gábor egyetemi nyugalmazott rendes tanárt, helyettes elnökké Kirchlechner István nyugalmazott ezredest, ügyvezető elnökké pedig Moldvai Kálmánt választják.

Tuti menü