Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horgász hírek, cikkek képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Horgász hírek, cikkek - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Horgász hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 7 db
A halrablókat lövik, ugye?

A halrablókat lövik, ugye?

Támad a kormorán - a szokatlanul enyhe téli időjárás a szárnyas halrablóknak is kedvez. A Balaton déli partján Őszödnél fedeztek fel kormorántelepet, az északi parton Palóznaknál négy-ötszáz madárból álló kolónia tölti az éjszakát, s hatalmas csapatokban gyűltek össze a ragadozók a Kis-Balatonnál is.

Horgász toll

Horgász toll

Toll alakú horgászbot utazó horgászoknak, profiknak és amatőröknek, hölgyeknek, uraknak, gyermekeknek, felnőtteknek! A világ egyik legkisebb, de még azért ténylegesen használható teleszkópos horgászbotja. A 20 cm-es toll belső része egy 5 tagú teleszkópos botot rejt, amit néhány mozdulattal készre húzhatunk a nyélből, így egy 70 cm-es készség áll a rendelkezésünkre. A készletben található orsó a normál botoknál megszokott módon szerelhető fel, a horgászzsinórt 4 db fém vezetőgyűrűn keresztül kell fűzni. Praktikus szerkezet, elegáns megjelenésben! Kiváló, igazán ötletes ajándék is lehet! Utazáshoz, vízpartra, tengerparti nyaraláshoz feltétlenül vidd magaddal!

Horgászmúzeum

Horgászmúzeum

Talán a 70-es évek közepén történt /8-9 éves lehettem akkor/, amikor apám hosszas lelkifröccs után nekem ajándékozta egyik féltve őrzött kincsét, egy egyrészes bambuszbotot és egy Tokoz tárolóorsót, Leska zsinórral. Ettől a naptól kezdve a közeli Rinya patak halai retteghettek a hipermodern felszereléssel, és iszonyú horgásztudással rendelkező ifjú titántól.

Sokat fizet, aki nem ismeri az új rendet!

Sokat fizet, aki nem ismeri az új rendet!

Az új esztendő a legnépesebb hobbit, a horgászatnak hódoló mintegy 300-350 ezer horgász számára új szabályokat is hozott. A sok vita és egyeztetés során kialakított rendelkezések elég bonyolultak, s minden érintett számára fontos, hogy ismerjék azokat. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen halat, mekkorát és mennyit tesz el a zsákmányból naponta a vízparton az ember.

Tavasszal szavazatokat is fognának a horgászok

Tavasszal szavazatokat is fognának a horgászok

Mind a 106 egyéni körzetben szeretne jelöltet állítani a Horgászok és Természetbarátok Pártja - írta a Cink.hu. A portál szerint másfél millió ember él pecás családban, ezért reális esélyük lehet az országos listaállításra. Úgy tudják, hogy már megvolt az alakuló ülés, és még ebben a hónapban bejegyzik a pártot.

Változások a horgászatban

Változások a horgászatban

A 2014-es év is több változással fog kezdődni a horgászegyesületek és a horgászok életében. Jelenleg is folyamatban van az új halászati törvény módosítása, ezzel kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Horgász Szövetségtől az alábbi tájékoztató jellegű információkat kaptuk.

Viharjelzések

Viharjelzések

A Balatonon, a Fertő tavon, a Tisza-tavon és a Velencei-tavon minden év április elsejétől október harmincegyedikéig vihar-előrejelző, illetőleg viharjelző szolgálat működik. (2) Az I. fokú viharjelzés (figyelmeztetés az elővigyázatosság betartására) - percenként 45-ször felvillanó sárga fényjelzés - esetén a parttól 500 méternél nagyobb távolságra tilos fürödni. (3) A II. fokú viharjelzés (figyelmeztetés a fenyegető veszélyre) - percenként 90-szer felvillanó sárga fényjelzés - esetén fürödni tilos.

Tuti menü