Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horgász linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Horgász képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 156 db
A halrablókat lövik, ugye?

A halrablókat lövik, ugye?

Támad a kormorán - a szokatlanul enyhe téli időjárás a szárnyas halrablóknak is kedvez. A Balaton déli partján Őszödnél fedeztek fel kormorántelepet, az északi parton Palóznaknál négy-ötszáz madárból álló kolónia tölti az éjszakát, s hatalmas csapatokban gyűltek össze a ragadozók a Kis-Balatonnál is.

Ádám-Vár Vendégház

Ádám-Vár Vendégház

3 db 3 ágyas szoba biztosítja az éjszakai nyugalmat, mely szükség esetén pótágyazható. Minden szobához tartozik 1-1 zuhanyzóhelyiség hideg-melegvizes zuhannyal, mosdóval és WC-vel. A folyosóról nyíló külön bejáratú szobákon kívül még egy teljesen felszerelt konyha-étkező is rendelkezésre áll, ahol gázkályha, mosogató és hűtőszekrény szolgálja a kényelmet. Itt akár 12 ember is étkezhet egyszerre. A központi fűtés lehetővé teszi a téli időszakra is a szállás igénybe vehetőségét. Az étkezőben televízió, rádió és egy rexasztal található. 50 km-s körzetben több gyógyvizes strand van, amik különféle problémákra nyújtanak gyógyírt.

Adriai tengeri horgászat

Adriai tengeri horgászat

A horgászat Horvátországban is engedélyköteles, a halőrök pedig szigorúan dolgoznak. Nagyon sok helyen váltható horgászjegy: Natale, Carduccl 4 Aci Marina Ára: 1 napra: 60 kuna. 3 napra: 150 kuna 7 napra: 250 kuna 30 napra: 500 kuna Naponta maximum 5 kg hal és más tengeri állat fogható ki, értékesítésük nem engedélyezett. Az egész Adrián lehet horgászni, a tevékenység csak egyes területeken korlátozott: a Nemzeti Parkok (Kornati, Brijunl, Krka, Mijet, Limski fjord) akvatóriuma, továbbá más kisebb területeken.

Aligafish Horgászbolt

Aligafish Horgászbolt

Boltunk Balatonvilágoson a Club Aliga bejáratánál várja a horgászni vágyó sporttársakat. A halban bővelkedő festői szépségű Club Aliga kikötője számos horgászt vonz kora tavasztól, késő őszig. Ha teheti látogasson el Ön is erre a mesés helyre, és töltsön el pár órát, napot vagy akár hetet élményekben és halfogásban gazdagon. Boltunk és webáruházunk szolid árakon biztosítja önnek a horgászathoz szükséges kellékeket.

Angyal Fishing

Angyal Fishing

Az Angyal Fishing Kft-t 2007-ben alapítottuk, de mint horgászboltos már 20 éve állunk a vásárlók szolgálatában. Modern világunk rohamos fejlődése minket is magával ragadott, kihasználva e lehetőséget, létre hoztuk a webshopunkat, amit az Önök rendelkezésére bocsátunk.

Antal Faház - Siófok

Antal Faház - Siófok

A ház két szintes. Az alsó szinten nagy teraszból nyílik a tágas nappali, konyhával étkezővel. A konyha jól felszerelt: hűtő fagyasztóval, kávéfőző, kerámialapos tűzhely, sütő, tányérok, edények, poharak, evőeszköz stb. Ezen a szinten található a tusolós, vécés fürdőszoba. A ház emeletén két hálószoba áll a vendégek rendelkezésére. Az egyik franciágyas (pótágyazható), a másik 2 heverős. Az egyik hálóból gyönyörű kilátás nyílik a tóra egy teraszról. A nappaliban tévé található műholdas csatornákkal, valamint RTL klub, TV2 és m1.

Antirapsic Mozgalom

Antirapsic Mozgalom

Hatalmas méreteket öltöt ma hazánkban az orvhorgászat, orvhalászat! Gátlástalanul lopják a halat természetes vizeinkből! Ez nem mehet így tovább! Tegyünk ellene, hogy vége legyen ennek, állítsuk meg a vizeink kirablását! Hogy mit tehetsz ez ügyben? Küldj be képeket, videókat róluk, hogy mindenki lássa, kik azok az emberek akik bűntelenül lophatják a halakat. Személyes adatokat nem közlünk, hiszen őket is megilleti a jog -sajnos- de egy kép sokkal beszédesebb, hiszen lesz aki felismeri őket.

Arrabona Horgászegyesület

Arrabona Horgászegyesület

Egyelületünk 1962-ben alakult, akkor még az Észak-dunántúli Vizügyi Igazgatóság Horgászegyesülete néven, 10 évvel ezelőtt vette fel az Arrabona Horgászegyesület nevet. Jelenleg az egyesületnek 78 fő felnőtt, 2 fő ifi és 17 fő gyermek tagja van, a tóra 63 terület engedély került kiadásra, a létszám folyamatosan bővül. Tagjaink nagy részt kis- és nagybácsai lakosok. Az egyesület kezelésébe 1991-ben került az un. kisbácsai 3-as számú anyaggödör, melynek kialakitásakor figyelembe vették a horgászati célokat. A tó állami tulajdon, kezelője a Vizügyi Igazgatóság, melyen a halászati jogokat kirázólagosan az Arrabona He. gyakorolja. A vizterület 5,5 ha. mélysége változó, találhatóak sekélyebb területek illetve 6 méteres vizmélység is előfordul. A tó természetes, csendes környezetben fekszik, faunája a vadvizekéhez hasonló, élővilága, halállománya rendkívül gazdag. Ez annak is köszönhető, hogy a Mosoni-Duna sok évvel ezelőtt két alkalommal elárasztotta, így visszamaradt benne annak halállománya is, 1991 ótapedig folyamatosan telepitve van. A tó kijelölt, közel 1/6 nagyságú, növényzettel sűrűn benőtt sekély része kiméleti terület a természetes szaporulat érdekében. Az egyesületnél tanyarendszer nincs, horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A tóban nagy számban vannak rekordlistás halak is, ezt bizonyitják a fogások, 15-20 kg-os amurok, pontyok, minden évben fogásra kerül

Bait Shop

Bait Shop

A Max Carp fish food dependence mint vállalat a legnagyobb valószínűség szerint sosem fog elérni olyan méreteket, hogy egy olyan nagy konglomerációvá alakuljon, amely alkalmazottak ezreit foglalkoztasson. És éppen ezért kezeskedhetünk azért, hogy csak olyan emberek foglalkoznak a pontyozó csalik készítésével, akiket egy dolog biztosan összeköt: minden élő iránti, s legfőképp a pontyok iránti szeretet. És ez a legfontosabb szempont és garancia a legmagasabb minőség megőrzésére. Úgy gondoljuk, hogy sok közös vonásunk van Önnel, és főleg a pontyokkal. Azáltal, hogy igyekszünk termékeinkkel hozzájárulni az Ön horgászszerencséjéhez, és hogy a pontyoknak ellenállhatatlan ínyencségeket kínálunk, a jól végzett munka elégedettsége tölt el minket. Olyan termékek széles választékát kínáljuk Önnek, amelyeknek szíve és lelke van. S mindezt azzal a céllal, hogy a legigényesebb vásárlóink is elégedettek legyenek.

Hirdetés
Bakony  Balaton Horgász Szövetséget

Bakony Balaton Horgász Szövetséget

A Bakony - Balaton Horgász Szövetség az 1993 májusában megalakult Horgász Egyesületek Veszprém Megyei Szövetsége (HEVMESZ) jogutódja. A Szövetség saját vízterülettel még nem rendelkezik, tagságunk zömében az egyesületi - esetenként országos hírű - saját vizeken illetve a Balatonon horgászik. Szövetségünk tehát a Bakony - Balaton érdekeltségű horgászok, egyesületek szervezett közössége.

Balatonfenyves

Balatonfenyves

Nyaraljon nálunk közvetlen vízparton! Ideális szálláshely, ha Ön horgász (csónak, stég)! Balatonfenyves hű maradt családias hangulatú hagyományihoz, és éppen ez különbözteti meg leginkább a többi Balaton menti településtől. A Balaton hívogatóan várja a napozni, úszni és horgászni vágyókat. A sekély, langyos víz a kisgyermekeknek is igazi élményt nyújt. Családunk 1990 óta foglakozik szálláshely kiadással Balatonfenyvesen. Nagy füves vízparti területen lévő 2 és 4 személyes fűtött apartmanokba várjuk kedves vendégeinket egész évben. Apartmanjaink különbejáratú önálló egységek, a honlapon látható belsőkkel, terasszal, kertibútorokkal, védett parkolóval. Helyben is fürödhet a Balatonban, de ha kedve tartja a közeli szabadstrandot, újonnan kiépült üzletsorát és játszóterét is igénybe veheti. Éttermeket, üzleteket pár perc alatt akár sétálva is elérhet. Ha Önök nálunk foglalnak szállást napozóstég, horgászstég, evezős- és horgászcsónak is rendelkezésére áll. Vízisport lehetőség szörfözés, evezés, vitorlázás.

Balatoni akadók térképe

Balatoni akadók térképe

Régóta foglalkoztatnak a balatoni akadók lelőhelyei. Magam is horgásztam a sóstói, világosi, aligai akadókon, ahová tíz évesen a keresztapám vitt el. Az ott fogott tarka süllők gyermekkorom legszebb emlékei. Amikor elkezdtem gyűjteni az anyagot, hogy megerősítsem a magam ismereteit, az első utam Tihanyba, Sörös Lajoshoz, a ma már nyugdíjas halászmesterhez vezetett. Segítségével nagyjából összeállt a tihanyi halászterülethez tartozó vizek akadóinak sora. Siófokon Pápai András - szintén nyugdíjas halászmester volt igen készséges segítőm. Ővele az aligai, világosi, sóstói, zamárdi környéki akadókat vettük sorra. Szemesen egy fiatal halászmester, Sörös Lajos tanítványa, Varró István adta át tapasztalatait. Volt a halászhajóján egy könyv, amely a Balaton halászóhelyeiről íródott. Sajnos, már nincs meg, de a szerzője itt él Szemesen - közölte. Így találtam meg Reöthy Ferenc tanár urat, a kiváló balatoni szakírót. Az aranyásók érezhettek úgy, ha kincsre bukkantak, mint én, amikor megajándékozott A Balaton halászóhelyei című munkájával. Kaposváron adták ki 1975-ben (Somogyi Almanach 23. szám). Ez a nagyszerű könyv többéves kutatómunka eredménye. Teljes képet ad a Balaton egykori halászóhelyeiről.

Balatoni Haászati ZRT.

Balatoni Haászati ZRT.

A Balatoni Halászati ZRt. hazánk egyik legrégibb agrárgazdasági vállalata. Termelő kapacitásánál és sokoldalúságánál fogva a halászati ágazat meghatározó tényezője. Tevékenységi köre átfogja a halgazdálkodás teljes vertikumát. Üzemi és termelési szerkezete lehetővé teszi az ország természetes vízterületének 50%-át kitevő Balaton ökológiai szempontok szerinti kezelését és halállományának hasznosítását. A tógazdasági üzemek termelése biztosítja a Balaton halállomány utánpótlásának tenyészanyag szükségletét, és a balatoni fogásokat kiegészítve hozzájárul az állandó, illetve a szezonális fogyasztói igények jobb kielégítéséhez. A Balatoni Halászati ZRt. az ország egyik legnagyobb kiépített tógazdasági területével rendelkezik, hasznosítja a Balaton és a marcali vízvédelmi tározó és korlátozottan a Kis-Balaton halászati jogát, élelmiszeripari halfeldolgozást végez, termékeinek jelentős hányadát különféle üzletlánc hálózaton keresztül forgalmazza, valamint horgászati és horgásztatási tevékenységet folytat.

Balatoni horgászrend 2014 változások

Balatoni horgászrend 2014 változások

Az Országyűlés 2013. december 17-i döntésével módosított, halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, valamint a kihirdetés előtt álló a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló, 2014. január 1-jén hatályba lépő VM rendelet alapján a horgászoknak a következő legfontosabb változásokra kell felkészülniük.

Balzer Vendégház

Balzer Vendégház

A tavon csak érvényes állami jeggyel rendelkezők horgászhatnak. Ennek birtokában válthatnak napijegyet az alábbi feltételek mellett. Élőhalas horgászat esetén hármas horog nem használható.Kizárólag csak egyes horog használható. A csukát a gondos ápolás után azonnal vissza kell helyezni a vízbe. Semmilyen módszerrel nem tartható kint. (Szájbilincs ,haltartó,stb.)

Bárka Pihenőház

Bárka Pihenőház

A nádtetős pihenőház 1968-ban épült a gemenci erdő szélén közel Bajához. A régi üdülőből az ezredfordulón vált vendégház. Főként a természetjáró és vízkedvelő emberek keresik fel kitűnő természeti adottságai miatt. Nosztalgikus, természetközeli hangulatával azokat vonzza, akik szeretnének kiszakadni a nagyvárosi életforma túlingerelt, lármás világából.

Big Boilie Team

Big Boilie Team

Ezúton szeretném bemutatni kis csapatunkat, tagjai: jómagam Pintér Zsolt, barátom Propszt Renátó és állandó segítőnk,teljes jogú csapattag Pintér Eta (Kisbojli). Ezt az oldalt azoknak készítettük, akik szeretik a horgászatot, a természetet és az ezzel együtt járó életformát. Oldalunkon elsősorban a bojlis horgászatot és az így fogott halakat mutatjuk be (kivételek azért lesznek) és reméljük, az oldalunk által megszeretik olyanok is a bojlis horgászatot és a vele együtt járó életformát, gondolkodásmódot, akik eddig ezt nem ismerték. Hiszen a bojlizás nem csak egy módszer, hanem egy filozófia, a catch and release, magyarul: fogd meg és engedd vissza, amellyel biztosíthatjuk vizeinkben a nagytestű halak fennmaradását.,valamint nem pusztítjuk el azt az élőlényt aki örömet okozott nekünk.Mert a bojlis horgászattal lehetőségünk nyílik igazán nagy halak megfogására. A filozófia magába foglalja a halakkal való kíméletes bánásmódot és a visszaengedés örömét, hiszen jó érzés tudni, hogy figyelmünkkel segíthetjük ezen halak fennmaradását. "A bojli egy veszélyes fegyver ha illetéktelen kezekbe kerül". Jómagam és barátom is gyermekkorunk óta horgászunk, ezúton szeretnénk megosztani kedves látogatóinkkal sikereinket, avagy éppen kudarcainkat. Reméljük sikerül kedvet csinálnunk és pár kellemes percet szereznünk!

Tuti menü