Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Legyező horgászat képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Legyező horgászat - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Legyező horgászat
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fly mánia (műlegyes kreatív blog)

Fly mánia (műlegyes kreatív blog)

A Magyar, modern, kreatív műlegyező horgászat első számú kreatív blogja. 1200 bejegyzés, 3000 illusztráló fotó és az a több mint 600 000-es nézetség biztos garancia arra, hogy a Magyar műlegyes oldalak közül ez az első számú szakmai, kreatív blog. Az oldalon található rengeteg műlegyes vízbemutatás, rengeteg egyedi műlegyes találmányt és horgásztkalandott az olvasók jellemének műlegyező horgászhoz méltó fejlesztése teszi teljessé. Ennyi ember, érdeklődő nem tévedhet! :) Ennyi éven át meg pláne.

Haldorádó Legyező rovat

Haldorádó Legyező rovat

A legyesek. Hóbortos, különc banda. Egy újabb, nyugatról behozott pénzes hobbi, amivel csak ki akarnak tűnni a normális pecások közül. Amúgy is, minek szurkálják össze a halakat, ha a végén visszaengedik? Persze... szakáll nélküli horog... jó, hogy nem szivacsdarabbal, hogy egyáltalán ne fájjon a halaknak. Amúgy is, mi az a cnr?

Ipoly-parti Bogarasok

Ipoly-parti Bogarasok

Tulajdonképpen a Blog-név egy Műlegyező-horgászok 'kis' csapatának a neve. Főleg az Ipoly-folyót látogatjuk,nem csak horgászati céllal hanem környezete szépítését,védését,élőhelyeinek tisztán tartása a célunk.Minden Műlegyező és más módszerrel horgászó, a folyót kedvelő sporttárs írásait ill. hozzászólásait szívesen fogadom.

Legyezőhorgász

Legyezőhorgász

A következő néhány lapon a lehetető legrövidebben, mégis érthetően be szeretném mutatni az egyik legszebb horgászmódszert, a legyezést. Örvendetes hogy egyre több írás jelenik meg a legyező horgász témában magyarul is, az viszont sajnálatos hogy ebből néhány félrevezető lehet egy kezdő számára. Mint minden gyakorlati anyag a legyező horgászat sem tanulható meg csak olvasással, így ez a lap is csak támpontot tud adni az induláshoz. Valamint mindenkit biztatni hogy vágjon bele nyugodtan. Mára bebizonyosodott hogy ebben a jelentős hegyi vizek nélküli kis hazánkban is bőven van olyan halfaj amikre egy legyezőhorgász kiváló esélyekkel dobálhat kedvenc horgász módszerével. Legyen szó száraz vagy nedves legyezésről, streamerezéstől, nimfázásról. Bármilyen öntözőcsatornán, ragadozóval is telepített horgásztavon, kisebb-nagyobb vízfolyáson eredményesek lehetünk legyező horgász módszerrel. Az ipar szinte minden hónapban előrukkol valamilyen újdonsággal. Elég ha visszagondolunk a nem is olyan távoli múltba amikor még a gumiból készült termékek uralták a gázlóruházat piacát. Légykötés terén a polifoam kér magának mind nagyobb teret, pedig néhány éve max. matrac és csomagolóanyagként volt ismert. Amiket itt olvashattok az nem a 'tutti', csak egy kis iránymutás, segítség. Abból is csak annyi amennyi szerény tudásomból telik.

Miskolci Műlegyező Klub

Miskolci Műlegyező Klub

A Miskolci Műlegyező Klub egy 1996-ban bejegyzett nonprofit társadalmi szervezet. 1996-tól folyamatosan működik, és ezzel a legrégebben bejegyzett Magyar műlegyező horgászegyesület. Klubunk célja a műlegyes horgászat gyakorlása és népszerűsítése. Nem csak a pisztrángfélék, de műléggyel fogható egyéb magyarországi halfajták horgászatában a műlegyes horgászat ajánlása. Szaktanácsadás legyezőhorgászati kérdésekben. A környezeti és ökológiai tényezők kedvező befolyásolása. Hazai és külföldi sportkapcsolatok fenntartása. Rendezünk horgászversenyeket, közös horgászatokat, műlégykötőnapokat, medertakarítást, és eközben mederrendezést, hogy a halaknak minél több természetes élőhelyet alakítsunk ki.

Műlegyező Horgászor Országos Szövetsége

Műlegyező Horgászor Országos Szövetsége

A műlegyező horgászat a természet szeretete, kultúra, sport és hobby. Nekünk, magyar legyeseknek még ennél is több... A mai világban egyre kevesebb a lehetőség a természettel egybeforrt sportok gyakorlására és népszerűsítésére. Ezért úgy határoztunk, hogy sportunk-időtöltésünk érdekében és 'védelmében' egyesüléseket és klubokat hozunk létre, szövetkezünk. Tesszük ezt azért, hogy sportágunkat gyakorolhassuk, műlegyezésre alkalmas hazai vizeinket felkutassuk, barátságokat kössünk, a természet és hazánk iránt érzett szeretetünket erősítsük. Örülnénk, ha minél több természet szerető ember, horgász, hajszolt városlakó ismerné meg nemes sportunkat. Célunk, hogy magyar földön is, mint a világ számos más helyén sporttá váljon, a legyező horgászat. Azon leszünk, hogy a műlegyező versenyek megszervezésén túl keretet adjunk más rendezvényeknek például légykötő megmérettetéseknek, dobó vetélkedőknek is. Hiszünk abban, hogy bár kis lépéssekkel de megvalósítható, hogy saját kezelésű horgászvizünk legyen. Mindent megteszünk azért, hogy hallassuk a hangunkat olyan törvény előkészítéseknél vagy módosításoknál, amelyek befolyással bírnak a műlegyes horgászat lehetőségeire. Hiszünk benne, hogy a műlegyező horgászat közösség teremtő erejét is hasznosíthatjuk, tagjaink vállalják, hogy a műlegyes horgászat iránt érdeklődőknek önzetlenül segítenek.

Tuti menü