Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tengeri horgászat képes leírás - Horgász.tlap.hu
részletek »

Tengeri horgászat - Horgász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgasz.tlap.hu » Tengeri horgászat
Keresés
Találatok száma - 6 db
Adriai tengeri horgászat

Adriai tengeri horgászat

A horgászat Horvátországban is engedélyköteles, a halőrök pedig szigorúan dolgoznak. Nagyon sok helyen váltható horgászjegy: Natale, Carduccl 4 Aci Marina Ára: 1 napra: 60 kuna. 3 napra: 150 kuna 7 napra: 250 kuna 30 napra: 500 kuna Naponta maximum 5 kg hal és más tengeri állat fogható ki, értékesítésük nem engedélyezett. Az egész Adrián lehet horgászni, a tevékenység csak egyes területeken korlátozott: a Nemzeti Parkok (Kornati, Brijunl, Krka, Mijet, Limski fjord) akvatóriuma, továbbá más kisebb területeken.

Délafrikai tengeri horgászat

Délafrikai tengeri horgászat

A partról történö tengerihorgászat (surf fishing) nagyon népszerü de speciális felszerelést és egy kis szakértelmet kiván.Ha a tengeri viszonyok (szél például) nem teszik lehetővé hogy hajóval ki tudjunk menni a nyilt óceánra, akkor a partról is lehet nagy halakat fogni mint ahogy a mellékelt képek mutatják. Van néhány országszerte hiresebb hely ahol ezt a sportot eredményesebben lehet üzni mint máshol (Szent-Lucia park, a Tugela torkolat, Mossel bay pld.). De általában a part bármelyik szakaszán meg lehet próbálni a helyi körülmények teljes figyelembe vételével. Nem hiszem hogy érdemes itt és most minden részletet emagyarázni de érdeklödés esetén részletes tájekoztatót adunk.

Észak-tengeri makrélahorgászat

Észak-tengeri makrélahorgászat

Ki ne tudna ilyen csábító ajánlatnak ellenállni, még akkor is, ha a Csanády utcai kóser hentes kirakatára van kiragasztva egy a4-es lapra? Egyből hívtam Sanyikát, volt koleszos szobatársamat, akivel évek óta tervezünk egy igazi tengeri horgászatot, és ő is ráharapott a hirdetésre. Fel is hívta a megadott számot, beszélt G,-vel, reménybeli horgásztúra-vezetőnkkel, aki csak annyit üzent, hogy fizessünk be fejenként ötvenezer forintot és görbülni fog a bot.

Horgászat a Norgvég fjordoknál

Horgászat a Norgvég fjordoknál

Milyen halakat foghatunk Norvégiában, és milyen vizeken horgászhatunk? A Norvégiából hazatérő turistákat egytől-egyig lenyűgözi a norvég természet végtelen szépsége. Az ország nagy részét a Skandináv-hegység borítja, a legmagasabb pont 2,469 méter a tengerszint felett. Norvégia nyugati partján találhatóak az ország egyedülálló jellegét adó fjordok, melyek a jégkorszakból visszamaradva, több kilométer mélyen nyúlnak a szárazföld belsejébe. Ezeknek a fjordoknak a nagy része igazi eldorádó a halak számára, bár sok olyan helyet is találunk, ahol csalogat a gyönyörű táj és a szép házikók, de horgászat szempontjából csak közepes a víz, kisebb méretű halakkal.

Horvátországi tengeri horgászat

Horvátországi tengeri horgászat

A horgászat engedélyköteles. Az engedély megvásárolható a kérelmező személyének azonosságát igazoló dokumentum (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) bemutatása után az egész partszakaszon az utazási irodákban, idegenforgalmi hivatalokban, búvárközpontokban és klubokban. Az egész Adrián lehet horgászni, a tevékenység csak egyes területeken korlátozott: a Nemzeti Parkok (Kornati, Brijunl, Krka, Mijet) akvatóriuma, továbbá más kisebb területeken. A jegyet váltó az engedéllyel együtt megkapja az ellenőrzés alatt álló és tiltott területek listáját, a kifogható engedélyezett mennyiséget, és az engedélyezett felszerelések listáját is. Az engedélyek ára attól függ, hogy napi, heti vagy havi engedélyről van szó. A horgászat rendjéről a 'Sporthorgászatról szóló Szabályzat' rendelkezik. Az engedélyeket a Mezógazdasági és Erdészeti Minisztérium adja ki. Engedélyezett horgász felszerelés: Zsinóros horgászfelszerelés Horgászzsinór Összesen két (2) darab, legfeljebb három (3) darab horoggal zsinórónként; Úszóhorgos zsinór Összesen két (2) darab, legfeljebb három (3) darab horoggal úszóhorgos zsinóronként; Visszahúzható (? sleppelő) horgos zsinór Összesen két (2) darab, legfeljebb három (3) darab horoggal visszahúzható horgos zsinóronként; Lábasfejűek fogására alkalmas horgos zsinór Összesen két (2) darab

Tengeri horgászat

Tengeri horgászat

Egy külföldi nyaralás alkalmával sem kell lemondanunk kedvenc hobbinkról, a horgászatról. A tengeri horgászat élvezetes és izgalmas időtöltést kínál számunkra. A nyaralás megtervezése során a vérbeli horgászok figyelembe veszik a lehetőségeket. A legjobb megoldás, ha a helyszín kiválasztása után a megfelelő hivataloknál érdeklődünk az engedélyek és napijegyek felől. Ha ez megvan, akkor a felszerelésre is gondolnunk kell. A bot, damil, szák, csali és a többi eszközt, amire szükségünk lehet, vagy az indulás előtt szerezzük be, vagy már kint a nyaralás helyszínén béreljük. Az utóbbi megoldás tűnik kézenfekvőnek, ha csak egyszeri esetről van szó, de ha gyakrabban utazunk hódolva a tengeri horgászatnak, akkor érdemes inkább itthon beszerezni.

Tuti menü